’t Hart van Loil in top 3 voor de Publieksprijs en de Juryprijs van de Gelderse Roos 2021 van Erfgoed Gelderland

’t Hart van Loil in top 3 voor de Publieksprijs en de Juryprijs van de Gelderse Roos 2021 van Erfgoed Gelderland

Category : Nieuws

Donderdag 10 oktober 2021 is bekend geworden dat ’t Hart van Loil bij de 3 finalisten behoort die in aanmerking komen voor de Gelderse Roos-prijs 2021 van Erfgoed Gelderland. ’t Hart van Loil komt als enige in aanmerking voor zowel de juryprijs als ook de publieksprijs.

Voor de juryprijs is dit zeker bijzonder, omdat hiervoor, normaal gesproken, alleen organisaties in aanmerking komen die lid zijn van Erfgoed Gelderland.

Samen met ‘Op het puin’ van Rozet en muziektheater De Plaats uit Arnhem en ‘Van Lymborch Draait Door!’ van Stichting Maelwael Van Lymborch uit Nijmegen maakt ’t Hart van Loil kans op de juryprijs.

Voor de publieksprijs, die bepaald wordt door het aantal uitgebrachte stemmen, zijn naast ’t Hart van Loil,  ‘Elburg en omstreken in oorlogstijd 1940-1945’ van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop uit Elburg en ‘Vlasoven te Veene’ van Stichting Vlasoven te Veene uit Winterswijk Woold als kanshebbers over gebleven van de in totaal 24 inzendingen.

De prijzen bestaan uit een geldbedrag van €1000,- en een tastbare Gelderse Roos, ontwikkeld door het CODA ExperienceLab. Op 15 november 2021 wordt bekend welke organisaties er met de prijzen vandoor gaan.

Erfgoed Gelderland reikt sinds 2017 elke twee jaar de Gelderse Roos- prijs uit. Deze is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland.

Meer informatie op: https://erfgoedgelderland.nl/top-drie-voor-gelderse-roos-publieks-en-juryprijs-2021-bekend/