OPENINGSWEEKEND CULTURELE SEIZOEN 2022 – 2023 HART VAN LOIL

Category : Geen categorie

IEDEREEN HOORT ERBIJ

9 – 10 – 11 september 2022

Hierbij de allerlaatste informatie over een bijzonder weekend. We nodigen, voor zover nog mogelijk, iedereen uit om aanwezig te zijn.

SAMEN ETEN IN HET HART VAN LOIL

Vrijdag 9 september 2022

Alle inwoners van Loil en de abonnees van de Kontaktraad van 65 jaar en ouder hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. En hebben zich als het goed is ondertussen ook opgegeven. ’t Hart van Loil is 9 september omgebouwd tot een sfeervolle eetzaal. We beginnen om 12.30 uur. We toasten dan op een mooi seizoen vol SPOL- activiteiten en mooie ontwikkelingen voor ’t Hart van Loil. Daarna krijgt iedereen een heerlijk voor-, hoofd- en nagerecht geserveerd. Rond 14.30 uur sluiten we dit bijzondere evenement af.

We hopen dat het een gezellig diner zal worden, waarbij we lekker kunnen bijpraten. En wellicht een aanleiding is om elkaar in de toekomst regelmatiger te ontmoeten bij één van de activiteiten van SPOL.

ARCHERY TAG & ESCAPE ROOM

Vrijdag 9 september 2022

Ben jij in de leeftijd van 12 tot 16 jaar oud? Wil jij altijd met spelletjes winnen? Dan zul jij dit evenement geweldig vinden!

Vrijdagavond 9 september organiseert het Hart van Loil in samenwerking met Jongerenwerk Montferland enkele hele gave activiteiten in de Loilse kerk. Daar moet je bij zijn! Je kunt deze avond Archery Tag spelen en proberen te ontsnappen uit de Loilse Escape Room. Met Archery Tag schiet je met een handboog en rubberen pijlen op doelwitten. Uiteindelijk zal er een wedstrijd tussen teams plaatsvinden in de ‘Battle Arena’ en richten we de pijlen op elkaar om de winst.

In de Escape Room staat een box met verschillende opdrachten en raadsels. Los met je team deze raadsels zo snel mogelijk op. Het team met de snelste tijd wint! Kortom, enkele hele gave activiteiten die je niet wilt missen! Houdt de sociale media van het Hart van Loil in de gaten om je in te kunnen schrijven.

INDOORFESTIVAL ‘IN DE ZEVENDE HEMEL’

Zaterdagavond 10 september 2022

Informatie over het Indoorfestival ‘IN DE ZEVENDE HEMEL’ leest u HIER.

OFFICIEEL STARTMOMENT NIEUWE SEIZOEN

Zondag 11 september 2022 vanaf 13.30 uur.

Dit is het officiële startmoment van het culturele seizoen 2022-2023. Van 13.30 uur tot 14.00 uur ontvangen wij iedereen die bij dit moment aanwezig wil zijn.

Iedereen die zich bij het Hart van Loil betrokken voelt is welkom. Na een bijzondere act en een officieel moment heffen we samen het glas op een hopelijk mooi en creatief cultureel seizoen! En natuurlijk op de toekomst van ons prachtig nieuwe gemeenschapsgebouw.

  • Van 13.30 tot 14.00 uur ontvangst gasten.
  • Iedereen is welkom.
  • Uiteraard enkele speciale gasten uitgenodigd, bijvoorbeeld College van b&w, gemeenteraad en Gedeputeerde Provincie Gelderland.
  • 14.00 uur, bijzondere act. De Nachtwacht transformeert zich tot ’t Hart van Loil.
  • 14.30 uur, officieel momentje.
  • 15.00 uur, glas heffen op de toekomst van ons prachtig nieuwe gemeenschapsgebouw.
  • 17.30 uur, einde officiële opening ’t Hart van Loil.

Reserveer 9, 10 en 11 september 2022 in je agenda. Dan geven we met activiteiten voor jong en oud een start aan het nieuwe culturele seizoen van ons mooie Hart van Loil. Hopelijk tot dan!


INDOORFESTIVAL ‘IN DE ZEVENDE HEMEL’

Category : Geen categorie

Loil opent het culturele seizoen 2022/2023 in hogere sferen met het indoorfestival ‘In De 7e Hemel’. Dat doen we op zaterdagavond 10 september in het Hart van Loil met de topband ‘Papa Di Grazzi.’ Papa verzorgt een avondvullend programma. Om de korte rustmomentjes van Papa te vullen is DJ Joey Delvaro gecontracteerd.

De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Kaarten zijn verkrijgbaar door HIER te klikken. Fysieke kaarten zijn verkrijgbaar bij cafetaria De Papegaai, Wehlseweg 22 te Loil. Een toegangskaart kost € 15,- en de minimumleeftijd is 16 jaar.

Café De Bruune Paoter

We verhuren de ruimte van het voormalige koor, bij binnenkomst boven achter in de kerk, gedurende het indoorfestival in zes tijdblokken. Dan kun je ‘café De Bruune Paoter’ als groep voor drie kwartier voor 100 euro huren. Dat is inclusief een ‘Hemels drankje’. Toegang tot Café De Bruune Paoter is alleen mogelijk als je ook in het bezit bent van een toegangskaart voor het indoorfestival ‘In De 7e Hemel’.

Het maximaal aantal personen in café ‘De Bruune Paoter’ per tijdsblok is 25. Kom je als groep niet aan het aantal van 25 personen, dan heeft de organisatie het recht om het aantal personen aan te vullen met een andere groep belangstellenden. De kosten moet je per groep vooraf voldoen.

Op maandag 5 september 2022 loten we uit alle aanmeldingen zes groepen. Eén van die zes groepen krijgt van ons gratis toegang tot café ‘De Bruune Paoter’. Daarna loten we de volgorde van de tijdsblokken die de zes groepen toegewezen krijgen.


Jij wilt toch ook die betrokken dorpsvrijwilliger blijven of worden!

Category : Geen categorie

Iedereen is enthousiast over de plannen rondom ’t Hart van Loil. Daarnaast is er veel waardering voor het werk van alle vrijwilligers. Maar om alle plannen uit te voeren en de al uitgevoerde plannen in stand te houden hebben we meer mensen nodig.

We zien allemaal graag dat ons dorpshuis elke dag open is, zodat jong en oud elkaar ontmoeten. Om samen te sporten, te biljarten, bij te praten met leeftijdsgenoten, kinderen en kleinkinderen aan te moedigen, enzovoort.

Maar om elke dag open te zijn hebben we veel mensen nodig. En daar gaan we de komende tijd dan ook naar op zoek. Alle talenten zijn welkom. Van het draaien van een bardienst tot het plegen van klein onderhoud aan het gebouw. Van het helpen bij evenementen en/of begrafenissen tot de regelmatige schoonmaak van de gebouwen binnen ’t Hart van Loil.

Dus iedereen die dat wil, kan zijn of haar talenten voor ’t Hart van Loil inzetten. Maar voordat we zover zijn moeten we weten wie iets voor ’t Hart van Loil wil doen.

Als opstart hebben we enkele eerste acties bedacht:

  • De verenigingen die lid van ’t Hart van Loil zijn brengen onze behoefte aan vrijwilligers onder de aandacht van hun leden;
  • Door de coronacrisis zijn er vrijwilligers gestopt. We benaderen de betreffende vrijwilligers met de vraag of ze ons weer willen helpen;
  • We maken in en buiten Loil reclame om zowel vrijwilligers als ook nieuwe evenementen naar ’t Hart van Loil te halen.

Bijgevoegde flyer met de zoektocht naar barvrijwilligers geeft de behoefte op korte termijn aan. Dus wil je iets voor ’t Hart van Loil betekenen? Of weet je iemand anders? Of heb je andere ideeën om ons te ondersteunen?

Mail dan naar:
– Simone Verbeek – simone.verbeek@hartvanloil.nl
– Eric Welling – eric.welling@hartvanloil.nl

Ook al ben je maar 1 uurtje in de week voor ’t Hart van Loil beschikbaar! Dat kan ons al enorm helpen.


Wordt u ook Vriend van ’t Hart van Loil?

Category : Geen categorie

Na een periode van hard werken is het ons samen gelukt om onze voormalige kerk en de pastorie een nieuwe en toekomstgerichte functie te geven.

Nu is het zaak om ’t Hart van Loil financieel gezond te houden. Daarbij is een financieel steuntje in de rug zeer welkom, en zelfs noodzakelijk.

Wilt u er ook aan bijdragen de leefbaarheid van ons mooie dorp Loil op het huidige niveau te houden? DAT KAN!

Door Vriend van ’t Hart van Loil te worden kunt u dit ondersteunen. U wordt al Vriend van ’t Hart van Loil vanaf € 50,- per jaar, of met een bedrag naar keuze.

Vul hier online het formulier in: https://hartvanloil.nl/vriend-van-t-hart-van-loil/

We zouden uw hulp ontzettend waarderen!

Bestuur ‘t Hart van Loil


Revival Loilse kerk uitgesteld!

Category : Geen categorie

In Loil zijn er het afgelopen jaar volop ontwikkelingen geweest rondom ’t Hart van Loil. Een onderdeel van ’t Hart van Loil is de voormalige kerk en de pastorie. Er is het laatste jaar hard gewerkt om de kerk en de pastorie een nieuwe en toekomstgerichte functie te geven. En dat is ons, samen met de vele vrijwilligers, gelukt. We zijn erg trots om de voormalige kerk nu aan een breed publiek te kunnen laten zien. Het idee was om dit op vrijdag 26 en zaterdag 27 november 2021 te doen. Door de stijgende besmettingen hebben we besloten om dit feestweekend uit te stellen.

Het is een vol programma waarbij er aan alle doelgroepen is gedacht. Dit programma zullen we proberen in het voorjaar van 2022 in dezelfde vorm doorgang te laten vinden. Op vrijdagmorgen ontmoet Jong en Oud elkaar in de kerk. Op vrijdagavond hebben we de jeugd in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar oud te gast in de kerk. Op zaterdagmiddag heeft iedereen de kans om, onder genot van een kop koffie, eens rustig rond te kijken in de kerk. Op zaterdagavond is er een feestelijke opening.

Zoals hierboven is te lezen, hebben we een mooi programma samengesteld. Helaas hebben we moeten besluiten om dit weekend niet door te laten gaan, maar van uitstel komt geen afstel! Wij hopen in het voorjaar van 2022 de voormalige kerk te kunnen openen. Wij hopen iedereen dan te mogen begroeten!

Ondanks alle beperkingen is ’t Hart van Loil wel gewoon geopend voor bijvoorbeeld vergaderingen, afscheid en bijeenkomsten. Voor meer informatie over verhuur, kijk op www.hartvanloil.nl/ of mail naar info@hartvanloil.nl.


Revival van de voormalige kerk!

Category : Geen categorie

Er is het laatste jaar hard gewerkt om onze kerk en de pastorie een nieuwe en toekomstgerichte functie te geven. En dat is samen met vele vrijwilligers gelukt. We zijn erg trots om de voormalige kerk nu aan een breed publiek te kunnen laten zien. Daarom organiseren we op vrijdag 26 en zaterdag 27 november allerlei activiteiten.

Programma

Het is een vol programma waarbij er aan alle doelgroepen is gedacht. Voor alle momenten (behalve zaterdagmiddag) geldt, aanmelden via www.hartvanloil.nl (zie hieronder de verschillende aanmeldformulieren). Doe dit voor zaterdag 20 november!

Vrijdagmorgen 26 november 2021: Jong en Oud ontmoeten elkaar!
Aanvang: 08.30 uur jeugd / 10.30 uur ouderen (tot 12.45 uur)

Op deze morgen gaan de Loilse 65+’ers en de Loilse basisschooljeugd elkaar ontmoeten. De kinderen zullen vanaf 08.30 uur starten met een aantal workshops op de basisschool. Om 10.30 uur zijn de 65+’ers aanwezig in de kerk en zullen zij de resultaten van de workshops kunnen bewonderen. Na de presentatie worden er verschillende spellen gespeeld in gemixte groepen. Aansluitend is er een lekkere lunch voor jong en oud. Wil je hier ook bij zijn en ben je 65+? Meld je dan aan via deze link of middels een briefje met naam en aantal personen. Dit briefje kun je in de bus doen bij Tonnie Peters, Wehlseweg 60. Mensen die lid zijn van SPOL en deelnemers aan de doe-map, krijgen een uitnodiging toegestuurd. Ben je 65+, ontvang je de doe-map nog niet en wil je de doe-map wel ontvangen? Dan kun je dit laten weten door een mail te sturen aan kontaktraad@loil.nl met daarin jouw naam en adres.

Vrijdagavond 26 november 2021: Archery Tag & Loilse Escape Room!
Aanvang: 19:00 uur (tot 21:30 uur)

Ben jij in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar oud? En wil jij altijd met spelletjes winnen? Dan zul jij dit geweldig vinden! ‘t Hart van Loil organiseert in samenwerking met Jongerenwerk Montferland twee heel gave activiteiten in de Loilse kerk. Daar moet je bij zijn! Je zult deze avond Archery Tag spelen en proberen te ontsnappen uit de Loilse Escape Room. Met Archery Tag schiet je met een handboog en rubberen pijlen op doelwitten. Uiteindelijk zal er een wedstrijd tussen teams plaatsvinden in de ‘Battle Arena’ en zullen de pijlen op elkaar worden gericht. In de Escape Room staat een box met verschillende opdrachten en raadsels. Los jij met je team deze raadsels zo snel mogelijk op? Het team met de snelste tijd wint! Kortom twee heel gave activiteiten die je niet wilt missen! De toegang tot deze bijzondere activiteit is gratis. Meld je snel aan via deze link!

Zaterdagmiddag 27 november 2021: Iedereen is welkom!
Aanvang: 13:30 uur (t/m 16:00 uur)

Tijdens deze middag heb je de kans om, onder genot van een kop koffie, eens rustig rond te kijken. Het is een vrije inloop, dus kom gerust langs tussen 13:30 en 16:00 uur. Tijdens deze middag zijn er verschillende activiteiten en verzorgt de OVD een historisch overzicht van de kerk. Het is niet nodig om je voor deze middag aan te melden.

Zaterdagavond 27 november 2021: Feestelijke opening!
Aanvang: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur (tot 24.00 uur)

Bij een opening hoort een officieel moment en dat is deze zaterdagavond. Wij zullen dan met een openingsact en een gezamenlijke toost onze kerk officieel openen. Hierna zal het feest losbarsten! Onder het genot van een drankje en de klanken van de DJ kan er worden gefeest. Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan via deze link. De toegang tot deze bijzondere avond is uiteraard gratis. Zorg dat je voor 20:00 uur binnen bent!

Zoals je kunt lezen, hebben we een mooi programma samengesteld. Je zult begrijpen dat we ons moeten houden aan de dan geldende voorschriften rondom corona. Dit betekent onder andere dat we een Corona Check bij de ingang zullen uitvoeren.

We hopen je op vrijdag 26 en/of zaterdag 27 november in ’t Hart van Loil te mogen begroeten.

PS

Vergeet je niet voor 20 november 2021 aan te melden!
Aanmeldformulier vrijdagmorgen
Aanmeldformulier vrijdagavond
Aanmeldformulier zaterdagavond

Besturen ’t Hart van Loil en VVV


’t Hart van Loil in top 3 voor de Publieksprijs en de Juryprijs van de Gelderse Roos 2021 van Erfgoed Gelderland

Category : Geen categorie

Donderdag 10 oktober 2021 is bekend geworden dat ’t Hart van Loil bij de 3 finalisten behoort die in aanmerking komen voor de Gelderse Roos-prijs 2021 van Erfgoed Gelderland. ’t Hart van Loil komt als enige in aanmerking voor zowel de juryprijs als ook de publieksprijs.

Voor de juryprijs is dit zeker bijzonder, omdat hiervoor, normaal gesproken, alleen organisaties in aanmerking komen die lid zijn van Erfgoed Gelderland.

Samen met ‘Op het puin’ van Rozet en muziektheater De Plaats uit Arnhem en ‘Van Lymborch Draait Door!’ van Stichting Maelwael Van Lymborch uit Nijmegen maakt ’t Hart van Loil kans op de juryprijs.

Voor de publieksprijs, die bepaald wordt door het aantal uitgebrachte stemmen, zijn naast ’t Hart van Loil,  ‘Elburg en omstreken in oorlogstijd 1940-1945’ van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop uit Elburg en ‘Vlasoven te Veene’ van Stichting Vlasoven te Veene uit Winterswijk Woold als kanshebbers over gebleven van de in totaal 24 inzendingen.

De prijzen bestaan uit een geldbedrag van €1000,- en een tastbare Gelderse Roos, ontwikkeld door het CODA ExperienceLab. Op 15 november 2021 wordt bekend welke organisaties er met de prijzen vandoor gaan.

Erfgoed Gelderland reikt sinds 2017 elke twee jaar de Gelderse Roos- prijs uit. Deze is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland.

Meer informatie op: https://erfgoedgelderland.nl/top-drie-voor-gelderse-roos-publieks-en-juryprijs-2021-bekend/


‘In de Kijker’ voor ’t Hart van Loil

Category : Geen categorie

Regelmatig stellen we mensen voor die een rol vervullen bij de realisatie van ’t Hart van Loil. Voor deze editie spraken we met Sander Ebbing.

Persoonlijk

Sander is sinds enige tijd bestuurslid van de Stichting Hart van Loil. Hij is opgegroeid bij vader Theo, moeder Wilma en zus Marion aan de Pastoor Indenstraat. Een echte Loilse dus! Sander is net 53 jaar geworden en woont samen met zijn vrouw Heidy en hun kinderen Jesper, Bjarne, Mika en Jorike aan de Tamboerstraat in Loil. Voetbal en biljarten zijn de favoriete hobby’s en zelf beschrijft Sander zich als rustig, vrolijk en in voor een geintje.

Opleiding en werk

Na de basisschool St. Jozef in Loil volgde de Mavo en de opleidingen MTS- bouwkunde, HTS- bouwkunde + Management/Organisatie en de Hogeschool Utrecht Monumentenzorg. Op dit moment werkt Sander als projectleider bij het ingenieursbureau ABT in Velp.

Rol binnen ’t Hart van Loil

Als bestuurslid van ‘t Hart van Loil heeft Sander de technische vraagstukken en ondersteuning van het bouwproces voor zowel de nieuwbouw als de kerk in zijn portefeuille. Van daaruit is hij ook lid van de werkgroep kerk en de werkgroep nieuwbouw en planologie. Sander: “Ik probeer hiermee te helpen en iets te doen voor de Loilse gemeenschap. Het is leuk om te doen, maar soms ook wel druk en lastig te combineren met mijn werk. Maar we gaan met zijn allen een mooi gebouw realiseren. Een nieuw dorpscentrum dat, samen met de kerk, een mooie plek in Loil wordt om bij de verschillende dorpse activiteiten bijeen te komen”.

Sander is trots op het dorp Loil en heeft respect en bewondering voor iedereen die zich inzet voor Loil. Op de vraag wat beter kan, geeft hij aan dat de communicatie tussen de werkgroepen onderling soms wel lastig is.

Enkele persoonlijke voorkeuren:

Eten: BBQ
Drank: Bier
Film: Casino Royal
Boek: Biografieën van sporters (zoals Wim Kieft, Andy van der Meijden)
Vakantie Nederland: Wadden eilanden
Vakantieland: Nieuw Zeeland                     
Muziek: Rock (Metallica)
Sport: Voetbal en biljarten (3-banden)


Nieuwe huurder in de voormalige bieb!

Category : Geen categorie

Ik ben Noortje!

Mijn naam is Noortje Leijgraaff. Ik ben 20 jaar en heb een eigen bedrijf opgezet, Norie. De naam van mijn bedrijf is ontstaan door een bijnaam. Ik ontwerp en maak sieraden en sinds kort ben ik begonnen met wat kleding te ontwerpen. Omdat mijn kamer te klein werd voor het werk wat ik wil doen, ben ik op zoek gegaan naar een kantoor. Ik wist dat de oude bieb leeg stond en heb dit toen nagevraagd bij ‘t Hart van Loil. Zij reageerden enthousiast. Ik kreeg een rondleiding en zo ben ik op deze bijzonder mooie en fijne locatie terecht gekomen. Ik ben super blij met het kantoor en dankbaar dat ik het mag huren. Nu kan ik mijn bedrijf verder uitbreiden.

Groetjes van Noortje. Norie.nl.

Wij wensen Noortje veel succes bij het verder ontwikkelen van haar bedrijf.

Hart van Loil


‘In de Kijker’ voor ’t Hart van Loil

Category : Geen categorie

Regelmatig stellen we mensen voor die een rol vervullen bij de realisatie van ’t Hart van Loil. Voor deze editie spraken we met Lars Godschalk. Lars is 23 jaar en woont samen met zijn ouders Erik en Rianne in de Bielemanstraat in Loil. Lars heeft een zus, Nienke, een vriendin, Anouk, en is binnen ‘t Hart van Loil betrokken bij de werkgroep Subsidies & Fondsen.

Wat is precies jouw rol binnen ‘t Hart van Loil?
‘Ik maak onderdeel uit van de werkgroep Subsidies & Fondsen. Deze werkgroep is tot stand gekomen omdat er nog een gat zit in de begroting voor het nieuwe dorpshuis. Om dat gat te dichten onderzoeken we op welke subsidies en fondsen ‘t Hart van Loil aanspraak kan maken. Omdat er zo veel verschillende subsidies en fondsen zijn, zijn we momenteel vooral bezig met het zoeken naar een geschikte partij die ons hierbij kan helpen.’

Met wie doe je dat?
‘In de werkgroep Subsidies & Fondsen zitten Sander Bosman, Johnny Berendsen, Frank Gies, Tonnie Peters, Geert Stienissen en ik. Een goede mix van mensen met verschillende kwaliteiten, lijkt me zo.’

En verschillende leeftijden. Hoe ervaar je dat als ‘broekie’ tussen de ‘oude rotten’?
‘Jongeren van mijn leeftijd hebben in veel gevallen een andere kijk op bepaalde zaken. Ik denk dat ik, júist dankzij mijn frisse blik, een toegevoegde waarde kan zijn voor ‘t Hart van Loil. En natuurlijk is het voor mij ook hartstikke leuk en leerzaam om te sparren met deze mannen die al heel wat meer ervaring hebben. Bovendien vind ik ook dat het nu een taak voor onze generatie is, om ‘t Hart van Loil levendig te houden.’

Waarom vind je het zo belangrijk om je daarvoor in te zetten?
‘Ik woon hier graag en ben hier met veel plezier opgegroeid. Loil is een prachtig, levendig dorp met veel verenigingen, en ik hoop dat dat in de toekomst ook zo zal blijven. De taken die ik doe voor ‘t Hart van Loil sluiten goed aan bij mijn studie en vakgebied.’

Wat doe je dan voor werk?
‘Ik heb de opleiding Bedrijfseconomie gedaan aan de HAN in Arnhem. Tegenwoordig heet deze studie Finance & Control. Sinds 1 december ben ik werkzaam als Junior Controller bij de Pompestichting in Nijmegen. Hier verblijven patiënten die tbs met dwangverpleging opgelegd hebben gekregen.’

Daar maak je vast van alles mee?
‘Ik heb zelf eigenlijk niets met de patiënten van de tbs-kliniek van doen, maar ben vooral bezig met het ondersteunen en adviseren van het management omtrent allerlei financiële vraagstukken. Daar ben ik veel beter in. Sinds een paar maanden help ik penningmeester Sander Bosman van ‘t Hart van Loil ook met de financiële zaken. Dat doe ik naast de taken voor de werkgroep Subsidies & Fondsen.’

Druk baasje. Heb je nog wel tijd voor je hobby’s?
‘Jazeker! Ik houd van voetbal en bier drinken met vrienden – vooral dat laatste. En ik weet zeker dat een biertje in de kantine straks nog veel lekkerder smaakt als ik zelf een bijdrage heb kunnen leveren aan de realisatie ervan.’

Wat wens je voor de toekomst van ‘t Hart van Loil?
‘Ik denk dat we wel kunnen stellen dat carnaval in de kerk een groot succes is geweest. Helaas kunnen er nu geen evenementen plaatsvinden, maar als het straks weer mag lijkt het me ontzettend gaaf als we hier vaker grote evenementen kunnen organiseren. Daar zou ik graag bij betrokken zijn.’

‘Verder hoop – en denk – ik dat wij als werkgroep over een jaar kunnen zeggen dat we succes hebben geboekt. Oftewel: dat het gat in de begroting is gedicht. En misschien is er zelfs al een start gemaakt met de bouw van het nieuwe Hart van Loil. Daar moeten we voor gaan. Er kan in een jaar tenslotte een hoop gebeuren.’