‘In de Kijker’ voor ’t Hart van Loil

‘In de Kijker’ voor ’t Hart van Loil

Category : Nieuws

Regelmatig stellen we mensen voor die een rol vervullen bij de realisatie van ’t Hart van Loil. Voor deze editie spraken we met Sander Ebbing.

Persoonlijk

Sander is sinds enige tijd bestuurslid van de Stichting Hart van Loil. Hij is opgegroeid bij vader Theo, moeder Wilma en zus Marion aan de Pastoor Indenstraat. Een echte Loilse dus! Sander is net 53 jaar geworden en woont samen met zijn vrouw Heidy en hun kinderen Jesper, Bjarne, Mika en Jorike aan de Tamboerstraat in Loil. Voetbal en biljarten zijn de favoriete hobby’s en zelf beschrijft Sander zich als rustig, vrolijk en in voor een geintje.

Opleiding en werk

Na de basisschool St. Jozef in Loil volgde de Mavo en de opleidingen MTS- bouwkunde, HTS- bouwkunde + Management/Organisatie en de Hogeschool Utrecht Monumentenzorg. Op dit moment werkt Sander als projectleider bij het ingenieursbureau ABT in Velp.

Rol binnen ’t Hart van Loil

Als bestuurslid van ‘t Hart van Loil heeft Sander de technische vraagstukken en ondersteuning van het bouwproces voor zowel de nieuwbouw als de kerk in zijn portefeuille. Van daaruit is hij ook lid van de werkgroep kerk en de werkgroep nieuwbouw en planologie. Sander: “Ik probeer hiermee te helpen en iets te doen voor de Loilse gemeenschap. Het is leuk om te doen, maar soms ook wel druk en lastig te combineren met mijn werk. Maar we gaan met zijn allen een mooi gebouw realiseren. Een nieuw dorpscentrum dat, samen met de kerk, een mooie plek in Loil wordt om bij de verschillende dorpse activiteiten bijeen te komen”.

Sander is trots op het dorp Loil en heeft respect en bewondering voor iedereen die zich inzet voor Loil. Op de vraag wat beter kan, geeft hij aan dat de communicatie tussen de werkgroepen onderling soms wel lastig is.

Enkele persoonlijke voorkeuren:

Eten: BBQ
Drank: Bier
Film: Casino Royal
Boek: Biografieën van sporters (zoals Wim Kieft, Andy van der Meijden)
Vakantie Nederland: Wadden eilanden
Vakantieland: Nieuw Zeeland                     
Muziek: Rock (Metallica)
Sport: Voetbal en biljarten (3-banden)