Stem op ’t Hart van Loil voor ‘Dorpshuis van het jaar 2022’?

Stem op ’t Hart van Loil voor ‘Dorpshuis van het jaar 2022’?

Category : Nieuws

’t Hart van Loil is genomineerd voor ‘Het dorpshuis van het jaar 2022’. Dit is een initiatief van Omroep Gelderland in samenwerking met de provincie Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie. Op 19 juli jongstleden reikte presentatrice Angelique Krüger en haar team hiervoor al een cheque van 750 euro uit aan Martin Tiemessen en Herman Jansen. Omroep Gelderland maakte hierbij de eerste opname. Zo ook van de verschillende jurybeoordelingen en andere zaken die hiervoor in de afgelopen maanden plaats hadden. Naast de kans op een hoofdprijs van 2.500 euro biedt deze wedstrijd de dorpshuizen veel publiciteit. Zo is, na de ‘Aftrap’- uitzending van 27 oktober, de uitzending van 3 november a.s. geheel gewijd aan Loil en ’t Hart van Loil (terugkijken kan hier).

De deelname aan deze wedstrijd gaat niet zonder slag op stoot. Allereerst gingen vertegenwoordigers van de dorpshuizen 19 en 20 september op pad om elkaars dorpshuis te beoordelen. Voor een toegankelijkheidstest volgde een aparte beoordeling door Jan Troost. Hij is rolstoel gebonden en al jaren betrokken bij de landelijke emancipatiebeweging van mensen met een handicap. 
Op 12 oktober ontving Maarten Hoksbergen de vakjury voor een presentatie en leidde ze rond door de voormalige kerk, pastorie en de Zomp. Daarna trok op 8 november nog een opnameploeg door Loil voor sfeeropnames.

Stem op ’t Hart van Loil

Als laatste jurygroep is de publieksjury aan de beurt. Zij kunnen van 27 oktober tot 9 december via de website https://www.dorpshuisvanhetjaar.nl/stem/ hun stem uitbrengen.

Ga mee naar de bekendmaking van de uitslag

Zaterdagmiddag 10 december a.s. wordt in het Provinciehuis van Gelderland in Arnhem het ‘Dorpshuis van 2022’ bekend gemaakt. Vanuit Loil kunnen wij daar met 40 personen bij zijn. Meld je aan via een e-mail naar info@hartvanloil.nl en ga mee!

Met de beoordelingen en stemmen volgt dan het eindresultaat en wordt op zaterdag 10 december a.s. de winnaar bekend gemaakt. Hierbij kunnen zo’n 40 Loilenaren in de studio van Omroep Gelderland aanwezig zijn. Het liefst aangekleed in tenue van één van de verenigingen uit Loil of anderszins herkenbaar als Loilse. Bijvoorbeeld met een spandoek, vlag of vaandel. De uitzending van de prijsuitreiking is op donderdag 15 december te zien op Omroep Gelderland.