Loil Proficiat!!! En nu “d’r an”!

Loil Proficiat!!! En nu “d’r an”!

Category : Nieuws

Eind december is bij de notaris de Vereniging van Verenigingen ’t Hart van Loil opgericht. Daarmee is een memorabel jaar voor de Loilse gemeenschap afgesloten. Een jaar waarin de Loilse bevolking het besluit nam om Kerk, Pastorie en Zomp over te nemen. De regiegroep, bestaande uit een aantal voorzitters van de Loilse verenigingen, aangevuld met enkele fanatieke financiële specialisten en gemotiveerde kartrekkers, hebben waanzinnig veel tijd en energie gestoken om alle belanghebbenden op één lijn te krijgen. De juridische structuur werd vormgegeven door het oprichten van de Stichting (eigenaar van het vastgoed kerk, pastorie en Zomp) en de Vereniging (o.a. verhuur en exploitatie van de kantine). De Raad van Toezicht telt momenteel 2 leden en zal binnenkort worden uitgebreid met een derde lid.

Dit is pas het begin…  Met de overdracht van de gebouwen werd ook de verantwoordelijkheid en exploitatie overgedragen. Niet alleen aan de Stichting en de Vereniging, maar ook aan de gehele Loilse gemeenschap. Want met het instemmen door de verenigingen en parochianen met de overname- en de bouwplannen, namen ze ook de medeverantwoordelijkheid op zich voor de uitvoering van de plannen.

We verwachten immers straks allemaal in een mooie multifunctionele kerk te komen, dat onze kinderen kunnen sporten in een veilige en schone sporthal, dat de kleedkamers en toiletten superschoon zijn en dat we te allen tijde in de kantine een kopje koffie of een biertje kunnen nuttigen. En dat kan ook, maar iemand (lees vrijwilliger) moet dat dan wel “even” doen.

Dat kan alleen als we als inwoners met elkaar bereid zijn om ons steentje bij te dragen. En wanneer elke vereniging de broodnodige vrijwilligers levert om niet alleen hun eigen activiteiten te ondersteunen, maar ook, wanneer het nodig is, in te springen bij activiteiten van andere verenigingen.  Samen moeten we ’t Hart van Loil kloppend houden.

Dit prachtige initiatief, dat we met ons allen hebben omarmd en toegezegd hebben te ondersteunen, kan alleen slagen en worden uitgevoerd als we het samen doen!

Wij als voorzitters van het  bestuur van de Stichting en de Vereniging van ’t Hart van Loil gaan er in ieder geval voor. We vertrouwen erop dat we samen met jullie een prachtige toekomst tegemoet gaan. 

Met vriendelijke  groet,

Harm Peters en Martin Tiemessen