‘In de Kijker’ voor ’t Hart van Loil

‘In de Kijker’ voor ’t Hart van Loil

Category : Nieuws

Regelmatig stellen we mensen voor die een rol vervullen bij de realisatie van ’t Hart van Loil. Voor deze editie spraken we met Lars Godschalk. Lars is 23 jaar en woont samen met zijn ouders Erik en Rianne in de Bielemanstraat in Loil. Lars heeft een zus, Nienke, een vriendin, Anouk, en is binnen ‘t Hart van Loil betrokken bij de werkgroep Subsidies & Fondsen.

Wat is precies jouw rol binnen ‘t Hart van Loil?
‘Ik maak onderdeel uit van de werkgroep Subsidies & Fondsen. Deze werkgroep is tot stand gekomen omdat er nog een gat zit in de begroting voor het nieuwe dorpshuis. Om dat gat te dichten onderzoeken we op welke subsidies en fondsen ‘t Hart van Loil aanspraak kan maken. Omdat er zo veel verschillende subsidies en fondsen zijn, zijn we momenteel vooral bezig met het zoeken naar een geschikte partij die ons hierbij kan helpen.’

Met wie doe je dat?
‘In de werkgroep Subsidies & Fondsen zitten Sander Bosman, Johnny Berendsen, Frank Gies, Tonnie Peters, Geert Stienissen en ik. Een goede mix van mensen met verschillende kwaliteiten, lijkt me zo.’

En verschillende leeftijden. Hoe ervaar je dat als ‘broekie’ tussen de ‘oude rotten’?
‘Jongeren van mijn leeftijd hebben in veel gevallen een andere kijk op bepaalde zaken. Ik denk dat ik, júist dankzij mijn frisse blik, een toegevoegde waarde kan zijn voor ‘t Hart van Loil. En natuurlijk is het voor mij ook hartstikke leuk en leerzaam om te sparren met deze mannen die al heel wat meer ervaring hebben. Bovendien vind ik ook dat het nu een taak voor onze generatie is, om ‘t Hart van Loil levendig te houden.’

Waarom vind je het zo belangrijk om je daarvoor in te zetten?
‘Ik woon hier graag en ben hier met veel plezier opgegroeid. Loil is een prachtig, levendig dorp met veel verenigingen, en ik hoop dat dat in de toekomst ook zo zal blijven. De taken die ik doe voor ‘t Hart van Loil sluiten goed aan bij mijn studie en vakgebied.’

Wat doe je dan voor werk?
‘Ik heb de opleiding Bedrijfseconomie gedaan aan de HAN in Arnhem. Tegenwoordig heet deze studie Finance & Control. Sinds 1 december ben ik werkzaam als Junior Controller bij de Pompestichting in Nijmegen. Hier verblijven patiënten die tbs met dwangverpleging opgelegd hebben gekregen.’

Daar maak je vast van alles mee?
‘Ik heb zelf eigenlijk niets met de patiënten van de tbs-kliniek van doen, maar ben vooral bezig met het ondersteunen en adviseren van het management omtrent allerlei financiële vraagstukken. Daar ben ik veel beter in. Sinds een paar maanden help ik penningmeester Sander Bosman van ‘t Hart van Loil ook met de financiële zaken. Dat doe ik naast de taken voor de werkgroep Subsidies & Fondsen.’

Druk baasje. Heb je nog wel tijd voor je hobby’s?
‘Jazeker! Ik houd van voetbal en bier drinken met vrienden – vooral dat laatste. En ik weet zeker dat een biertje in de kantine straks nog veel lekkerder smaakt als ik zelf een bijdrage heb kunnen leveren aan de realisatie ervan.’

Wat wens je voor de toekomst van ‘t Hart van Loil?
‘Ik denk dat we wel kunnen stellen dat carnaval in de kerk een groot succes is geweest. Helaas kunnen er nu geen evenementen plaatsvinden, maar als het straks weer mag lijkt het me ontzettend gaaf als we hier vaker grote evenementen kunnen organiseren. Daar zou ik graag bij betrokken zijn.’

‘Verder hoop – en denk – ik dat wij als werkgroep over een jaar kunnen zeggen dat we succes hebben geboekt. Oftewel: dat het gat in de begroting is gedicht. En misschien is er zelfs al een start gemaakt met de bouw van het nieuwe Hart van Loil. Daar moeten we voor gaan. Er kan in een jaar tenslotte een hoop gebeuren.’