Bustour langs drie herbestemde kerken

Bustour langs drie herbestemde kerken

Category : Nieuws

De Leefbaarheidsalliantie Gelderland houdt op woensdag 9 oktober een bustour langs drie kerken, die een nieuwe bestemming krijgen. De kerkentour begin in Loil en gaat vervolgens naar Huissen en Bemmel.

De komende tien jaar moeten naar schatting tussen de 1800 en 4800 kerken hun deuren sluiten. Andere kerken zoeken naar een nevenbestemming, omdat ze hun exploitatie steeds lastiger rond krijgen. De vaak beeldbepalende gebouwen kunnen allerlei nieuwe functies krijgen: van wonen tot een toeristische trekpleister, van museum tot ontmoetingsplek in het dorp. In Gelderland zijn er inspirerende voorbeelden van kerken die een nieuwe bestemming kregen. Vaak op initiatief van de bewoners.

Tijdens deze kerkentour wordt een aantal van deze voorbeelden bezocht om ideeën uit te wisselen over mogelijke nieuwe functies voor religieus erfgoed en om na te denken over het opstellen van een kerkenvisie.

Deelname aan de bustour is gratis, maar aanmelden is wel nodig. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Opgeven kan tot 2 oktober via www.spectrumelan.nl/projecten/kerkentour. De tour begint om 13 uur en eindigt om 17.30 uur.