Deel inventaris oude zusterflat Rijnstate

Deel inventaris oude zusterflat Rijnstate

Category : Nieuws

Een deel van de inventaris van de oude zustersflat van Rijnstate in Arnhem is onlangs verhuisd naar Loil. Een groot aantal stoelen, tafels en bureaus en een paar kasten, kapstokken en whiteboards uit de flat, die al jaren dienstdeed als kantoorgebouw, krijgen straks een nieuwe bestemming in ’t Hart van Loil.

Ap Dieker, werknemer van Rijnstate, zorgde ervoor dat de spullen voor niks naar Loil gingen. Samen met een vijftal vrijwilligers haalde hij de meubels zaterdag 27 juli met een vrachtwagen op. “Laurens Godschalk wilde ons wel helpen en heeft de vrachtwagen gereden, die gratis ter beschikking werd gesteld door zijn werkgever Peters Transport in Stokkum”, vertelt Dieker. “Tonnie Peters, Marcel Wiendels, Onne Heesen en Arjen Stortelder hebben geholpen met sjouwen en inladen. We hebben de hele vrachtwagen volgeladen.”

De spullen zijn opgeslagen in de Zomp en krijgen straks een plek in het gemeenschapsgebouw de kerk en pastorie. “We hebben vooral tafels en stoelen meegenomen, die we straks bijvoorbeeld voor evenementen in de kerk kunnen gebruiken. De whiteboards kunnen we mooi in de vergaderruimten plaatsen. Maar ook de andere spullen komen goed van pas. We hebben in het nieuwe dorpsgebouw en de pastorie ook meubels nodig. Er was natuurlijk nog niks, alleen de meubels in de kantine van SV Loil.”

De Loilenaren mochten van Rijnstate alle spullen uit de flat meenemen, die nog geen andere bestemming hadden. “Alles wat nog goed was, wordt nu weer hergebruikt”, zegt Dieker. “Er is bijvoorbeeld ook een deel van de inventaris naar de Terborgse Handelsonderneming gegaan. Zo wordt alleen hetgeen kapot en afgeschreven is, weggegooid.”